Blog

Amputasyondan sonra proteze başlangıç

Yaranın iyileşmesi ve bandajlama

Bir amputasyonda, bir vücut kısmı cerrahi olarak çıkarılır. Bu, bir kaza nedeniyle veya önceden var olan koşullar nedeniyle gerekli olabilir. Amputasyonun yaygın nedenleri, örneğin vasküler hastalıklar, diyabetik ayak sendromu (DFS), tümör hastalıkları ve enfeksiyonlardır.

En geç amputasyondan sonra her hasta için şu soru ortaya çıkıyor: “Sırada ne var?” Gelecekte hayatınızın nasıl görüneceği büyük ölçüde kendinize, azminize ve motivasyonunuza bağlıdır.

Amputasyon sonrası prosedür | © Pohlig GmbH
Amputasyon sonrası kompresyon tedavisi | © Pohlig GmbH

Ameliyattan hemen sonra güdüğünüzün iyileşmesi  gelir. İyileşme, sonraki rehabilitasyon ve protez bakımı için ön koşuldur. Güdüğün şişmesi başlangıçta oldukça normaldir ve genellikle bir süre sonra azalır. Olası bir ödemi (dokuda sıvı birikimi) önlemek için, güdük  zaten hastanede kompresyon bandajları veya ameliyat sonrası bir astar ile beslenir.Bu kompresyon tedavisine rehabilitasyonda da devam edilmektedir.

Bir amputasyon sonrası bakım süreci toplamda yılın dörtte üçüne kadar sürebilir. Güdüğnüz iyileşir iyileşmez sizin için proteze başlangış süreci başlıyor demektir.

Önce size farklı olasılıklar konusunda tavsiyelerde bulunacağız ve hangi protezin size en uygun olduğuna birlikte karar vereceğiz.

Protezinizin seçimi farklı faktörlere bağlıdır. Amputasyonun kol veya bacağın hangi yüksekliğinde gerçekleştiği sorusuna ek olarak, sağlık durumunuz, fiziksel uygunluğunuz, ev ortamınız ve mesleki gereksinimleriniz dikkate alınır. İlk olarak, diğer şeylerin yanı sıra erken seferberlik ve güdüködeminin daha da azaltılmasına hizmet eden geçici bir protez yapacağız. Güdüğünüz yaklaşık 3-6 ay süren son şeklini ve gücünü bulduğunda, kalıcı proteziniz yapılacaktır

 

Kilo alımı veya kaybı veya büyümesi nedeniyle protezin düzenli olarak ayarlanması gerektiğinden, bir ömür boyu isterseniz size eşlik ediyoruz ve protezinizle ilgili tüm sorularda yanınızdayız.

Kesin protez | © Pohlig GmbH

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir